Satın aldığı sabit diskin içindekileri eve gelince fark etti: Değeri binlerce euro!

Reddit Kullanıcısının Şaşırtıcı SSD Deneyimi

Reddit kullanıcısı “All-Seeing_Hands,” çevrim içi alışverişte şaşırtıcı bir deneyimini paylaştı. 

1TB’lık yeni bir SSD satın alan kullanıcı, diski bilgisayarına bağladığında içerisinde yaklaşık 800 GB dolusu veri olduğunu fark etti. Bu veriler arasında, müzik prodüksiyon alanında sıklıkla kullanılan Kontakt ve Reaktor gibi değerli yazılımlar da bulunmaktaydı.

Olayı açıklamak için Reddit topluluğunda çeşitli teoriler ortaya atıldı. Kimi kullanıcılar, diskin satıcı tarafından düzgün bir şekilde silinmeden yeniden listelenmiş olabileceğini öne sürdü. Diğer bir görüş ise diskteki dosyaların korsan sürümler olabileceği yönündeydi ve bu sürümlerin uygun lisanslar olmadan çalıştırılamaz hale geldiği belirtildi. Daha dramatik bir iddia ise diskin bilerek yazılımla doldurulmuş olabileceği ve kötü amaçlı yazılım bulaştırmak amacıyla kullanılabileceği şeklindeydi.

Dolandırıcılık İhtimali ve Riskler

Bilgisayar ekipmanlarının çevrim içi satın alımı her zaman belirli riskleri beraberinde getirir. Yeni olarak satılan sabit disklerin içinde veri bulunması, ürünlerin gerçek durumu konusunda soru işaretleri yaratır. Bu durum tüketicilerin güvenilirliği hakkında endişelere yol açabilir. Bu gibi durumlar daha önce de yaşanmıştır; dolandırıcıların kullandığı manipülasyon teknikleriyle tüketiciler yanıltılmıştır. Örneğin, kullanılmış sabit disklerin kullanım geçmişi ve sağlığı hakkında bilgiler içeren SMART ve FARM kayıtlarının manipüle edilmesi, ürünlerin yeni gibi sunulmasını sağlar. Bu durumlar özellikle bazı Seagate modellerinde görülmüş olup, ürünlerin gerçek durumunu gizleyerek tüketicileri yanıltabilir.

Ayrıca, internet üzerinden satın alınan sabit disklerin sahte veya sahte bileşenler içerebileceği rapor edilmiştir. Örneğin, bir kullanıcı 10 dolara satın aldığı iddia edilen 2 TB kapasiteli diski incelediğinde aslında içinde hiçbir depolama özelliği bulunmayan boş bir kasa olduğunu fark etti. Bu tür olaylar, çevrim içi alışverişlerde dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

Related Posts

2025 yılının ilk yarısındaki en iyi oyunlar belirlendi

2025 yılı bitmeden daha çok oyun çıkacak ancak yılın başından beri çıkan oyunları değerlendiren Metacritic, 2025’in şimdiye kadarki en iyi oyunlarını listeledi.

Apple, iOS 26 için duyurmadığı özellikler üzerinde çalışıyor

Apple, haziran ayının başında yeni iOS 26 arayüzünü tanıttı ancak bu arayüz kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Kırklareli’nde Gençler Türkiye Muaythai Şampiyonası devam ediyor

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sürüyor.

Artık telefonlarınız Wİ-Fİ’ye bağlanmayacak: 100 kat daha hızlısı icat edildi

Bilim insanları Wİ-Fİ teknolojisine tarihe gömecek yeni uygulamayı geliştirdi. Li-Fi adında yeni teknoloji Wİ-Fİ’ye göre 100 kat daha hızlı veri akışı sağlıyor.

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Her kredi kartında var ama çoğu kişi bilmiyor! İşte CVV gerçeği

İnternet alışverişinde sıkça kullanılan CVV özelliğinin amacını çoğu kişi bilmiyor. Bu 3 haneli numara dolandırıcılığa karşı kalkan görevi görüyor.