Kalp Krizi Anında Aspirin Çiğneyin

Kalp Krizi Durumunda Aspirin Çiğneyin ve Sağlık Kuruluşuna Ulaşın, Uzmanlar Uyarıyor

İSTANBUL – Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Özdil, son yıllarda her yaş grubunda artan kalp krizi vakalarına dikkat çekiyor. Kalp krizi belirtileri yaşayan kişilerin aspirin çiğneyip suyla yutarak hemen sağlık kuruluşuna gitmesi gerektiğini belirtiyor.

Kalp krizi vakaları, her geçen gün artıyor. BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Özdil, kalp krizi vakalarının neden arttığına ve acil durumlarda yapılması gerekenlere dikkat çekiyor.

“Kalp krizinde en belirgin belirtilerden biri göğüs ağrısıdır. Ancak her göğüs ağrısı kalp krizi anlamına gelmez” diyen Dr. Özdil, “Ağrının karakteristik özellikleri arasında göğsün ortasında baskı hissi, yanma hissi ve sıkışma yer alır. Bu ağrıya soğuk terleme, bulantı, kusma eşlik edebilir. Ağrı kol, omuz, çene, boyun ve sırt bölgesine yayılabilir” diyor.

Dr. Özdil, kalp krizinin en önemli sebeplerinden birinin yüksek tansiyon olduğunu belirtiyor. Acil durumda aspirin çiğneyip sağlık kuruluşuna ulaşılması gerektiğini dile getiriyor. Yüksek tansiyon, kolesterol, sigara kullanımı, diyabet ve yaş faktörü kalp krizini tetikleyen etmenler arasında yer alıyor.

1990 yılından bu yana 40 yaş altında kalp krizine bağlı ölümlerin %2 oranında arttığını belirten Dr. Özdil, kalp krizi belirtileri yaşayan bireylerin aspirin kullanmasının önemine vurgu yapıyor. Aspirin bulunuyorsa çiğneyip suyla yutulması ve ardından sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtiyor. Kalp krizi durumu ciddiye alınmalı ve ilk müdahalenin paramedikler tarafından yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ELİF KIZILÇAY – Sağlık

Related Posts

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları hakkında açıklama yapan uzmanlar, otun bir çok faydasını ortaya koydu. 

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Parlak Ürünler Karanlık Niyetler (e-sigara)

Türk Toraks Derneği uyardı.  İçinde ne olduğu belli olmayan elektronik sigaralar 16 bin çeşit aroma ile cazip hale getiriliyor

Soğan yediğinizi kimse anlamayacak! Dil üstünde bir buçuk dakika tutun, nefesi tazeliyor

Soğanlı ve sarımsaklı bir öğle yemeğinden sonra kendinizi kötü hissetmeyin. Uzmanlar ağız kokutan yemeklerden sonra nefesinizi tazelemenin en etkili yollarını paylaştı. Detayları sizler için derledik!

Minik bir sararma, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir!

Gözlerde ve ciltteki sararma hafife alınmamalı. Yenidoğan sarılığı fark edilmezse, bebeğin beyninde geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Öktem ebeveynlere kritik uyarılarda bulundu.