Turizmde yeni rekor beklentisi güçleniyor

Tatil Dönemleri Doluluk Oranları Turizmcileri Memnun Etti

Yılbaşı, sömestir ve Ramazan Bayramı gibi tatil dönemlerindeki doluluk turizmciyi memnun etti. Erken rezervasyonlardaki hareketlilikle yılın başarılı geçeceğini öngören turizmciler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde devam eden ilgi nedeniyle başarılı bir yaz sezonu geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, AA muhabirine, Türkiye turizminin her geçen yıl bir adım daha ileriye gittiğini söyledi.İşler, geçen yıl Türk turizmi açısından en iyi yılın yaşandığını belirterek, 2025’te de hedeflerinin tüm zamanların rekorunu kırmak olduğunu kaydetti.

Turizm sektörünün kendini her yıl yenileyen, rekorlarını tazeleyen bir sektör olduğunu vurgulayan İşler, 2025 yılı için büyük hedefler koyduklarını belirterek şunları söyledi:

  • Turizm dinamik, aktif, dünyayla entegre olmuş bir sektördür.
  • 2025 yılında 65 milyon turist ağırlamayı ve 64 milyar dolar gelir sağlamayı hedefliyoruz.
  • Türkiye artık ekonomik ve değerini yansıtan bir turizm destinasyonu haline geldi.
  • Hedefimiz dünyanın en iyi 3 turizm noktasından biri olmak.

İşler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 2025 yılına dair hedefleri gerçekleştirmek için kararlı olduklarını ve sektörün bu konuda şüpheleri olmadığını belirtti.

“Kalitemiz Diğer Ülkelerle Kıyaslanamaz”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan da Türkiye’nin çok önemli bir turizm ülkesi olduğunu belirtti. Çin, Almanya ve İngiltere’den gelecek turist sayısında artış beklediklerini ifade eden Ceylan, deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra sağlık, kültür ve gastronomi turizminin de ilerlediğini söyledi.

Ceylan, Türkiye’nin turizm çeşitliliğinin artmasının ziyaretçi sayısı ve gelirine olumlu yansıdığını belirterek, fiyatların diğer ülkelere göre yüksek olabileceğini ancak kalitenin kıyaslanamaz olduğunu söyledi. Geçen yılın rekor yılı olduğunu hatırlatan Ceylan, bu yıl da büyüme öngördüğünü belirtti.

Related Posts

Mısır ithalatına yeni tarife kontenjanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Hakkında Karar ile mısır ithalatında, 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı uygulanacak. Resmi Gazetede’de …

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.