Soğan yediğinizi kimse anlamayacak! Dil üstünde bir buçuk dakika tutun, nefesi tazeliyor

İyi Nefes İçin Pratik Öneriler

Birçoğumuz zaman zaman kötü nefes problemi yaşıyoruz ve çoğu zaman bunun nedeni tükettiğimiz besinler olabiliyor. İşte size kötü nefesi önlemek için bazı pratik öneriler:

1- Su

Dilinizdeki bakteriler, mukus ve yiyeceklerdeki proteinleri parçaladığında kötü nefese neden olabilir, ancak bu sorunu su içerek çözebilirsiniz. Su içmek, ağızda daha fazla tükürük üretilmesini sağlar ve kötü nefesi nötralize eder.

2- Sebzeler

Kereviz ve salatalık gibi lifli sebzeler, ağız temizliğine yardımcı olur ve tükürük üretimini artırarak kötü kokuya neden olan bakterileri temizler. Özellikle bir dilim salatalığı damağınızda bir süre tutmak, kötü kokuyu sınırlamaya yardımcı olabilir.

3- Yeşil Çay

British Columbia Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, yeşil çaydaki polifenollerin ağızdaki kükürt bileşiklerini geçici olarak azalttığını göstermiştir. Eğer ağız kokusu problemi yaşıyorsanız, bir bardak yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

4- Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve kötü nefesi önlemeye yardımcı olabilir. Diş fırçanıza birkaç damla ekleyerek dilinizin arkasını ve diş eti çizgisini fırçalayabilir ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın, doğal yöntemler her zaman en etkili çözümlerden biridir. Bu önerileri uygulayarak daha temiz ve taze bir nefese sahip olabilirsiniz.

Related Posts

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları hakkında açıklama yapan uzmanlar, otun bir çok faydasını ortaya koydu. 

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Parlak Ürünler Karanlık Niyetler (e-sigara)

Türk Toraks Derneği uyardı.  İçinde ne olduğu belli olmayan elektronik sigaralar 16 bin çeşit aroma ile cazip hale getiriliyor

Minik bir sararma, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir!

Gözlerde ve ciltteki sararma hafife alınmamalı. Yenidoğan sarılığı fark edilmezse, bebeğin beyninde geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Öktem ebeveynlere kritik uyarılarda bulundu.

Kelimeleri unutturan ve yanlış söylettiren beyin hastalığı 3 tipte görülüyor

Günlük konuşmalarınızda sık sık kelime arıyor, tanıdık nesnelerin adlarını hatırlamakta zorlanıyor musunuz? Ya da bir kelimeyi yanlış söyleyip durumu fark ettiğinizde geçiştiriyor musunuz? Uzmanlara göre bu durum sadece yorgunluk ya da yaşlanmanın doğal bir parçası olmayabilir. Primer Progresif Afazi (PPA) adı verilen, sinsice ilerleyen bir beyin hastalığı, dili hedef alarak ilk belirtilerini fark ettirmeden göstermeye başlıyor.