Kocaeli’de Geri Kazanım Suyu Projesi

Kocaeli’de Su Kaynakları Geri Kazanım Projesiyle Korunuyor

Kocaeli’de içme suyu kaynaklarının korunması amacıyla hayata geçirilen “Geri Kazanım Suyu Projesi” kapsamında, sanayinin ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmı atık su arıtma tesislerinden karşılanıyor. 2024 yılında sanayinin kullandığı 47,3 milyon metreküp suyun 17 milyon 184 bin 704’ü geri dönüşüm suyu olarak kullanıldı.

Su kaynaklarının hızla azalması ve su kıtlığı gibi sorunlar dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı etkiliyor. Bu nedenle suyun verimli kullanımı, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi faktörler suyun önemini daha da artırıyor.

2015 yılında başlatılan “Geri Kazanım Suyu Projesi” sayesinde Kocaeli, su kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak yıllık 129 milyon 813 bin 465 metreküp suyu geri kazanmayı başardı. Bu sayede Yuvacık Barajı kapasitesinin 2,5 katı kadar tasarruf yapıldı ve içme suyu kaynakları üzerindeki baskı azaltıldı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık, suyun önemini vurgulayarak, şehirde hızlı nüfus artışı, sanayileşme, iklim değişikliği ve kuraklık gibi faktörlerin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti.

Sağlık, geri kazanım suyunun farklı alanlarda kullanılması konusunda da çalışmalar yapıldığını ve şu anda Kocaeli’de yaklaşık 20 firmanın geri kazanım suyu kullandığını söyledi. Ayrıca, Gebze bölgesindeki çelik ve metal fabrikalarına ileri seviyede arıtılmış geri dönüşüm suyu temin edeceklerini ifade etti.

Kocaeli’de sanayinin su ihtiyacını geri dönüşüm suyuyla karşılamayı hedeflediklerini belirten Sağlık, 2024 yılında 47 milyon ton su tüketilen şehirde geri dönüşüm suyunun yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık, Kocaeli Sanayi Odasında geri kazanım suyu konusunda sanayicilere bilgilendirme yapıldığını ve sürecin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Ali Ağaoğlu nasıl açıklayacağını bilemedi: O da Mehmet Şimşek’e tepkili

Ekonomi yönetiminin uzun vadeli TL yatırımını desteklemek amacıyla aldığı yeni kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. ERDOĞAN TARİHİ KARARI İMZALADI Cumhurbaşkanı kararı ile yatırım fonları ve 6 aya kadar vadeli …