Elon Musk, yapay zekayı “cadı avı” için mi kullanıyor?

Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı Kullanımı Yapay Zekayı Denetliyor

Son Reuters haberi, Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nın (DOGE) teknoloji kullanımı konusundaki iddialarını ortaya koyuyor. Habere göre, DOGE, iletişimlerini izlemek için yapay zeka kullanarak, özellikle Musk veya ABD Başkanı Donald Trump’a karşı düşmanca ifadeleri tespit etmeye çalışıyor. Bu durum, yapay zekanın bir tür “cadı avı” amacıyla kullanıldığı anlamına geliyor.

İddialara göre, EPA’da görev yapan bazı yöneticiler, yaygın olarak kullanılan Microsoft Teams gibi iletişim uygulamaları aracılığıyla Musk veya Trump’a yönelik söylemleri izlemek için yapay zekanın devreye sokulduğu belirtiliyor. Bu uygulama sayesinde DOGE, yönetimin hedeflerine uymayan çalışanları belirlemeye çalışıyor. EPA yöneticilerinden biri, çalışanlara “ne söylediğinize, ne yazdığınıza ve ne yaptığınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.

EPA, yapay zekanın kullanımıyla ilgili net bir açıklama yapmasa da, ajansın işlevlerini ve yönetim verimliliğini artırmak için bu teknolojiyi incelediği belirtiliyor. Ayrıca, yapay zekanın DOGE ile ortak personel kararları almak için kullanılmadığı vurgulanıyor. Ek olarak, EPA’nın, hükümet genelinde maliyet azaltma çalışmaları kapsamında yaklaşık 600 çalışanını izne çıkardığı ve bütçesini %65 oranında düşürmeyi planladığı bildiriliyor.

Signal Kullanımı Artıyor

Bu gelişmelerle birlikte, DOGE çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurmak için Signal uygulamasını tercih ettiği iddiaları ortaya atılıyor. Eğer doğruysa, Signal’in otomatik mesaj silme özelliği federal kayıt tutma kurallarının ihlal edilmesine neden olabilir. Çünkü kurum içi iletişimin resmi kayıtlarının korunması önemlidir.

Bazı DOGE çalışanlarının, resmi belgeleri işbirliği içinde düzenlemek için Google Docs kullanarak, gözetim zinciri ve güvenlik incelemelerini ihmal ettikleri iddiaları bulunuyor. Ayrıca, Elon Musk’ın Grok AI teknolojisinin kullanıldığı belirtilse de, bu teknolojinin amacı hakkında net bir bilgi henüz paylaşılmadı.

DOGE’nin, Başkanlık İcra Ofisi altında çalışmasına rağmen gizlilik içinde çalıştığı yönündeki şikayetler devam ediyor. Yönetim, DOGE’nin resmi bir kurum olmadığı için çalışma kayıtlarını kamuya açıklamak zorunda olmadığını belirtirken, bir federal yargıç geçen ay DOGE’ye çalışma kayıtlarını sunma emri verdi. Ancak, kurumun Pazartesi günü Reuters’a verdiği açıklamada halen DOGE’den kayıt alınamadığı ifade edildi.

Related Posts

Türkiye’nin süper bilgisayarından 7 bin 400 kişi yararlandı

Süper bilgisayardan 7 bin 400’den fazla araştırmacı faydalanırken ağustosta devreye alınacak 3’üncü faz ile yapay zeka ve veri yoğun bilimsel uygulama hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Google’dan Türkiye’deki kullanıcılarına yüzde 300 zam!

Teknoloji devi Google, Türkiye’deki kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir fiyat değişikliğine gitti. Şirket, popüler bulut depolama servisi Google One için yüzde 300’e varan oranlarda zam yapıldığını duyurdu. Yeni tarifeler, 3 Eylül 2025 …

2025 yılının ilk yarısındaki en iyi oyunlar belirlendi

2025 yılı bitmeden daha çok oyun çıkacak ancak yılın başından beri çıkan oyunları değerlendiren Metacritic, 2025’in şimdiye kadarki en iyi oyunlarını listeledi.

Apple, iOS 26 için duyurmadığı özellikler üzerinde çalışıyor

Apple, haziran ayının başında yeni iOS 26 arayüzünü tanıttı ancak bu arayüz kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Kırklareli’nde Gençler Türkiye Muaythai Şampiyonası devam ediyor

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sürüyor.

Artık telefonlarınız Wİ-Fİ’ye bağlanmayacak: 100 kat daha hızlısı icat edildi

Bilim insanları Wİ-Fİ teknolojisine tarihe gömecek yeni uygulamayı geliştirdi. Li-Fi adında yeni teknoloji Wİ-Fİ’ye göre 100 kat daha hızlı veri akışı sağlıyor.