Bakan Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda konuştu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası’na Hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan 4. Tarım ve Orman Şurası’nda gelecek döneme yönelik tarım, orman ve su konularındaki perspektifin şekilleneceğini vurgulayarak, aldıkları kararların gelecek yıllara rehberlik edeceğini belirtti.

Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, şuranın “Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Üreticilere devletin sağladığı desteklerin Türkiye’yi tarım alanında önde gelen ülkeler arasına taşıdığını vurgulayan Yumaklı, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinerek, 68,5 milyar dolar tarımsal hasıla ile Avrupa’da birinci, dünyada ise dokuzuncu sırada yer aldığını aktardı.

Yumaklı, sektörün geçen yıl 31 milyar dolarlık ihracat ile ekonomiye katkı sağladığını belirterek, “Türkiye Yüzyılı”nda tarım, orman ve su sektörünü “sürdürülebilirlik”, “verimlilik”, “kalite”, “kayıtlılık” ve “sektöre yatırım” şeklinde 5 ana eksen etrafında şekillendirdiklerini söyledi.

Yumaklı, geçen yıl planlı üretime geçtiklerini ve yeni destekleme modellerinin genç ve kadın girişimcilere yönelik destekleri artırdığını ifade etti.

“Dirençli tarım orman sektörü oluşturmak zorundayız”

Yumaklı, yeni hayvancılık yol haritasına dikkat çekerek, ithalatın sona erdirilmesi, üreticilerin maliyet etkin üretim imkanlarına sahip olmaları ve tüketicilerin uygun fiyatlarla ürünlere erişimlerinin sağlanması amacını belirtti.

Yumaklı, ayrıca tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasının önemine değindiğini ve sektörde önemli düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Politikaların belirlenmesinde geleceğe dönük projeksiyonların önemine vurgu yapan Yumaklı, 5 yıl sonra gıda arz güvenliğini sağlamak ve rekabet gücünü korumak için artan üretim gerekliliğine işaret etti.

Yumaklı, küresel ısınmanın etkilerine karşı dirençli tarım orman sektörü oluşturulması gerektiğini belirtti.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci ise şuranın kırsal kalkınma üzerine odaklanacak ve kentlere göçü engelleyerek kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti.

Şura kapsamında, 16 tematik başlıkta çalışma grupları oluşturulduğunu kaydeden Yumaklı, şuranın 5 ana başlıkta şekillendiğini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ise politikaların belirlenmesinde tüm paydaşların görüş ve katkılarının önemine vurgu yaparak, şuranın ülkemizin tarım ve orman alanında gelecekteki yol haritasına katkı sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Mısır ithalatına yeni tarife kontenjanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Hakkında Karar ile mısır ithalatında, 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı uygulanacak. Resmi Gazetede’de …

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.