Altın fiyatları rekor kırarken yatırımcılar endişeli: Yükseliş devam edecek mi?

Altın Fiyatları, Tarife Belirsizlikleri Nedeniyle Geriledi

Piyasalardaki tarife restleşmesi sonrası altın fiyatlarında geçen hafta cuma günü yüzde 2’yi aşan düşüş yaşandı. Altın ons fiyatı, dün rekor kırdıktan sonra, tarife belirsizlikleri nedeniyle 3.010 dolara geriledi.

Yatırımcılar, hisse senetlerindeki kayıplarını telafi etmek için altın pozisyonlarından kar alarak fiyatların gerilemesine sebep olabilir.

Altın ve emtia stratejistlerine göre, tarife belirsizliği altının “güvenli liman” cazibesini artırabilir ve merkez bankalarının alımları da altın talebini destekleyebilir.

Dünya Altın Konseyi Küresel Araştırma Başkanı Juan Carlos Artigas, yıl başından beri altın fiyatlarının tutarlı bir şekilde yükseldiğini belirtirken, mevcut ortamda yatırım talebini destekleyecek güçlü temeller olduğunu vurguladı.

‘Altın Yıl Başından Bu Yana Yüzde 14’ün Üzerinde Arttı’

Artigas, altın piyasasında ters rüzgarlar görülebileceğini ifade ederek, altının yıl başından bu yana yüzde 14’ün üzerinde arttığı için en iyi performans gösteren varlık sınıflarından biri olmaya devam ettiğini belirtti.

Çin Başta Olmak Üzere Merkez Bankalarının Altın Alımları Devam Edecek

ING Think Emtia Stratejisti Ewa Manthey, altının, küresel ekonomik durgunluk riskinin artmasıyla hisse senetlerindeki satışlar sonrası değer kaybettiğini ifade etti. Ancak, altının güvenli liman cazibesinin devam etmesi bekleniyor.

Manthey, ticaret ve tarife belirsizliklerinin altının güvenli liman özelliğini artırabileceğini belirterek, Trump dönemindeki belirsizliklerin devam etmesi durumunda altının bu ortamdan faydalanmaya devam edeceğini söyledi.

Merkez bankalarının altın alımlarıyla altın fiyatlarını destekleyeceği düşüncesiyle Manthey, Çin Merkez Bankası’nın yüksek fiyatlara rağmen altın rezervlerine ekleme yapmaya devam etmesinin altın fiyatlarını destekleyeceğini belirtti.

Manthey, jeopolitik gerilimlerin ve ekonomik iklimin merkez bankalarını güvenli liman varlıklarına yönlendirmesinin altın fiyatları için destekleyici olacağını düşündüklerini ifade etti.

Related Posts

Mısır ithalatına yeni tarife kontenjanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Hakkında Karar ile mısır ithalatında, 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı uygulanacak. Resmi Gazetede’de …

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.