Bakan Tekin öğrenci çalıştayına katıldı

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Çalıştayı’na Katıldı

Bakan Tekin, İstanbul’da öğrencilerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin görüş ve önerilerini almak için düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Çalıştayı’na katıldı. Adile Sultan Kasrı Öğretmenevindeki Çalıştay’da 81 ili 129 öğrenci temsil etti. Bakan Tekin, 23 öğrenciden oluşan Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda şunları söyledi;

Dünyada Sürekli Değişim Var

Türkiye’nin modernleşme tarihine baktığımızda temel sorunumuz dünyadaki gelişmeleri hızlı takip edememek. Tartışmalar ve tereddütler söz konusu olunca birçok konuda geç kaldık. Şimdi yine dünyada çok hızlı bir dönüşümün yaşandığı dönemdeyiz. Biz hala 1970’li yıllardaki gibi öğrencilere bilgi yüklemeye çalışan bir mantıkla hareket edersek çağı ıskalamış oluruz. Buradan hareketle öğrencilerimizin dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilmeleri için eğitim sistemimizi değiştirmemiz gerekiyordu. Bunu yapmasak öğrencilerimizin geleceğiyle ilgili hakkımız olmayan bir tasarrufta bulunmuş olurduk. Değiştirmek durumundayız çünkü dünya sürekli değişiyor.

Kapsayıcı Bir İstişare Süreci

Bu programın hazırlık aşamasında uzun istişareler yapmıştık. Uygulamaya koyduğumuzda bu modelin dinamik olduğunu yani gelişmeleri programlarımıza aktaracağımızı söyledik. Ders kitaplarımızın içeriklerinde her yıl değişiklikler olabilir. Şu anda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili genel müdürlükler izleme ve değerlendirme süreçlerini takip ediyor. Talim ve Terbiye Kurulu da sahadan sürekli veri topluyor. Binlerce öğrenciyle ve veliyle görüşmeler, anketler yapıldı, 11 rapor hazırlandı. Bir de öğrenci arkadaşlarımızdan oluşan izleme ve değerlendirme mekanizması kuralım dedik ve bu gerekçeyle çalıştayı düzenledik. Kapsayıcı ve bir istişare sürecindeyiz. Aksayan, düzeltilmesi gereken bir durum var mı diye gençlere soruyoruz.

Eğitim, ‘Nasıl Davranıyoruz’ Sorusuna Cevap Vermeli

Öğrenciler adına konuşan Melisa Kuzudişli: “Eğitim yalnızca bilgi edinmek değil. Aynı zamanda ahlak, sorumluluk bilinci, estetik anlayışı, özgüven geliştirmeyi amaçlayan çok yönlü bir süreç. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bu anlayışla şekillendirilmiş, yalnızca bir müfredat değil aynı zamanda bir eğitim felsefesi dönüşümüdür. Günümüzde bilgiye ulaşmak her zamankinden kolay ancak erdemli, bilinçli bireyler yetiştirmek giderek zorlaşmakta. Bu nedenle eğitim nasıl düşünüyoruz ve nasıl davranıyoruz sorularına da cevap vermelidir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tam olarak bu ihtiyaca cevap veriyor” dedi.

Related Posts

HAVA DURUMU 30 HAZİRAN PAZARTESİ BUGÜN || Meteoroloji’den bölge bölge yağmur uyarısı! Hava durumu bugün nasıl? Ankara, İzmir ve İstanbul’da yağmur yağacak mı? İşte son tahminler

Hava durumu bugün nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 30 Haziran hava durumu raporu yayınlanmasının ardından başta belirtilen soru cevabını buldu. Özellikle gün içerisinde plan yapacaklar merak içerisinde “30 Haziran Pazartesi yani bugün hava durumu nasıl?” sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 30 Haziran Pazartesi hava durumu detaylarını haberimizde derledik. İşte merak edilen soruların cevabı ve 30 Haziran Pazartesi hava durumu ayrıntıları…

KPSS SINAV VE BAŞVURU TARİHİ 2025 | KPSS ne zaman, hangi ayda yapılacak?

KPSS A Grubu Genel Yetenek-Genel Kültür, KPSS Alan Bilgisi sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM tarafından 2025 sınav takviminin açıklanmasının ardından merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, 2025 KPSS ne zaman? İşte merak edilip araştırılan KPSS A Grubu Genel Yetenek-Genel Kültür, KPSS Alan Bilgisi sınav ve başvuru tarihleri…

Emekli olduğu üniversiteye öğrenci olarak döndü

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda 40 yıl öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Zeliha Kerry (69), 2023 yılında emekli olduktan sonra EÜ Sosyoloji Bölümü’ne öğrenci olarak kaydoldu. Emekli olduğu okula geri dönen Prof. Dr. Kerry, kampüsteki 42’nci yılını öğrenci olarak geçiriyor.

Klima nasıl tasarruflu kullanılır? Kimse o ayarı ciddiye almıyor ama klimada tasarrufun püf noktası orada!

Yaz aylarında klima kullanım süresi artınca tasarruflu kullanım yolları da araştırılan hususlar arasında yer almaya başladı. Sıcak havalarla başa çıkmanın yegane yollarından birisi olan klima kullanımı, her ne kadar ferah bir ortama zemin hazırlasa da yanlış kullanım halinde cepleri de yakabilme potansiyeli ile ürkütücü olmaktadır. Peki, klima nasıl tasarruflu kullanılır? Klimayı daha tasarrruflu kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor? İşte, o konu hakkında bazı püf noktaları

Sakarya Üniversitesi, THE 2025 etki sıralamasında yükseldi

Sakarya Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan 2025 Etki Sıralaması’nda (Impact Rankings) sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalarıyla Türkiye genelinde 14–18 aralığında yer aldı.

YKS KATILIM SAYISI 2025 || Bu sene YKS sınavına kaç kişi girecek? TYT, AYT, YDT oturumlarına kaç kişi başvurdu?

YKS 2025 sınavına girecek aday sayısı açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2025 oturumları 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Hedeflediği üniversite ve fakülteye girmek isteyenler TYT, AYT ve YDT oturumlarında ter dökecek. Diğer taraftan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bu sene YKS’nin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları için başvuru sayısını da açıkladı. Peki Bu sene YKS sınavına kaç kişi girecek? TYT, AYT, YDT oturumlarına kaç kişi başvurdu? İşte 2025 üniversite sınavı başvuru sayısı…