Altın fiyatları gaza bastı! Petrol fiyatları düşüşte

Petrol ve Altın Fiyatlarındaki Değişimler Güvenli Liman Araştırmasını Artırıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret savaşları nedeniyle oluşan küresel ekonomideki büyüme endişeleri ve güvensiz ticaret ortamı, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesine neden olurken, petrol ve altın fiyatlarını etkiliyor.

Altın piyasasında Kasım 2024’ten bu yana devam eden yükseliş trendi, yılbaşından bu yana ons altın fiyatında %25’lik bir artışa işaret ediyor.

Yılbaşında 2,260 dolar seviyelerinde seyreden ons altın fiyatı, dün 3,320 seviyelerine yükselerek rallisine devam etti.

Altın fiyatları 21 Nisan’da 3,400 doları aşarak rekor kırmıştı ancak Trump’ın gümrük tarifelerindeki yumuşama sinyalleri fiyatları gevşetmiş ve dün %2’den fazla artış yaşanmıştı.

OPEC Kararları Petrol Fiyatlarını Aşağı Çekiyor

Dünya gazetesinde yer alan bir habere göre, altın fiyatları yükselse de petrol fiyatları aşağı yönlü seyir izliyor. Brent petrol varil fiyatı, 2025 yılına 76 dolar seviyelerinden başlamasına rağmen dün 60 doların altına geriledi.

OPEC+’nın üretimi artırma kararı, petrol fiyatlarındaki düşüşte etkili oldu. OPEC+ grubu, hafta sonu yapmış olduğu toplantıda haziran itibarıyla günlük üretimi 411 bin varil artırma kararı aldı.

ABD’nin LNG arzı ve enerji fiyatları üzerinden enflasyonu düşürme çabası da petrol fiyatlarını aşağıya çeken faktörler arasında

Türkiye ve Dış Ticaret Dengesi İçin Olumlu Haberler

Petrol fiyatlarının 60 doların altına gerilemesi, Türkiye’nin dış ticaret dengesi ve enflasyon öngörüleri açısından olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Kota uygulaması ile ithalat dengelenmiş durumda bulunuyor.

Merkez Bankası’nın Ocak 2025 enflasyon raporunda yer alan verilere göre, petrol fiyatları tahminleri revize edilerek, 2025 için 76,5 ABD doları, 2026 için ise 74 ABD doları seviyesinde belirlendi.

Büyük Petrol Şirketleri Kar Azalışı ile Karşı Karşıya

Dünyanın en büyük 8 petrol şirketinin yılın ilk çeyreğindeki karları, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre %20’nin üzerinde azaldı. Bu durum, şirketlerin karlılığını olumsuz etkiledi.

Petrokimya piyasasında uzman olan Ajay Parmar, petrol fiyatlarının önümüzdeki dönemde de düşüş eğilimini sürdüreceğini belirterek, küresel talep beklentilerinin zayıf olduğunu ve OPEC+’nın kısıtlamalara uyum sağlayamamasının fiyatlar üzerindeki baskıyı artıracağını ifade etti.

Related Posts

Mısır ithalatına yeni tarife kontenjanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Hakkında Karar ile mısır ithalatında, 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı uygulanacak. Resmi Gazetede’de …

Bu yaz düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var: Yüzde 80 azaldı

Eskişehir’de düğün organizasyon malzemeleri satan Zafer Oyar, geçen seneye göre hediyelik ve tek kullanımlık malzeme satışlarında önemli ölçüde düşüş olduğunu belirtti.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.