Ramazan ayında yemeklere dikkat: ‘Uzun süre dışarıda kalmasınlar’

Gıda Güvenliği Konusunda Ramazan Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, ramazan ayında gıda güvenliği hakkında önemli noktalara değindi.

‘İftarda Yediklerimizi Sahura Kadar Ondan Kadar Bırakmamız Gerekiyor’

Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Toprak, oruç süresinin uzaması ve fiziksel aktivitenin azalması nedeniyle yediğimize, içtiğimize daha fazla özen göstermemiz gerektiğini belirtti. İftarda yediklerimizi sahura kadar bekletmeden tüketmemiz gerektiğini vurgulayan Toprak, yemekleri taze ve sıcak olarak tüketmemiz gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yiyecekleri sık sık ısıtıp soğutmanın gıda zehirlenmesine ve hastalıklara yol açabileceğine dikkat çekti.

‘Gıda Kolisine Temizlik Ürünleri Koymamak Lazım’

Ürünlerin hazırlık, saklama ve tüketim aşamalarında özensiz davranmanın gıda zehirlenmesine sebep olabileceğini belirten Toprak, ramazan kolilerinde yer alan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kolinin içine son tüketim tarihi yaklaşmış veya temizlik ürünleri gibi ürünlerin konmaması gerektiğini vurguladı.

‘Fazla Kiloya Dikkat’

Restoranlardan iftar yapmayı tercih edenleri uyarıcı Toprak, fazla kilo almamak için dengeli beslenmenin önemine değindi. Ayrıca, iftardan sonra su tüketiminin de önemli olduğunu belirtti.

‘Hijyen Benim İçin Önemli’

Restoran işletmecisi Eymen Taşdöken hijyen konusuna verdiği önemi vurgularken, restoranda yemek yiyen kurye Mehmet Çelik ve kasap Ertuğrul Sönmez de hijyen ve sağlıklı ürün tüketimi konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüs kazası: 2 ölü, 16 yaralı

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Yıldız beldesinden Sivas istikametine gitmekte …